Verzenden & retouren

  1. Verzending, leveringstermijnen en verzendkosten

Verzendopties
Onze producten worden geleverd via diverse verzendmethodes en transportbedrijven. Wij maken op dit moment gebruik van de verzenddiensten van DHL, Bpost of DPD. Bij het plaatsen van uw bestelling krijgt u verschillende verzendopties te zien. De kosten (gratis vanaf €175) en verzendduur staan hierbij vermeld. Wanneer er binnen DPD, Bpost of DHL meerdere opties mogelijk zijn wordt dit duidelijk in het bestelproces weergegeven zodat u altijd op de hoogte bent van de exacte verzendkosten. 

Afhalen:
U kunt uw bestelling ook afhalen van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 uur en 17:30 uur bij ons in de showroom. Deze optie vindt u ook in het bestelproces. U kan hiervoor bij ons terecht op volgende locatie:
COMODA Cosmetics – Ovenhoek 41 - 8800 Roeselare (België).
Wel graag op voorhand uw order plaatsen & online afrekenen. Tevens graag een seintje, zo bent u zeker dat ook effectief altijd iemand aanwezig is op brugdagen e.d., dit kan via 0032 (0)51 20 24 80.


Verzendtijd:
Bestellingen die van maandag tem vrijdag voor 13:00 uur worden geplaatst, worden binnen de 48 uur verzonden. (mits alle producten nog op voorraad zijn). Bestellingen op zaterdag, zondag of feestdagen worden op de eerstvolgende werkdag verzonden.

De exacte levertijd is afhankelijk van de gekozen verzendmethode en eindbestemming. Bij het invoeren van uw gegevens in het bestelproces zal de levertijd indicatie worden gegeven. Let wel; wij zijn hierbij afhankelijk van de diensten van de transporteur en zijn niet verantwoordelijk voor enige vertraging die via de transporteur wordt opgelopen. 

Verzendkosten:

Voor bestellingen vanuit België, Luxemburg en Nederland boven €175 excl BTW nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. Voor bestellingen vanuit België, Luxemburg en Nederland onder €175 excl BTW zijn de de port- & administratiekosten ten laste van de koper; België, Luxemburg en Nederland 9,95 euro.

 
Track & Trace
Na het plaatsen van uw bestelling ontvangt u een bevestiging van uw bestelling en een bevestiging van verzending vanuit PMU Specialist via email. Zodra de zending bij de transporteur is aangemeld ontvangt u van de verzender een bevestiging e-mail met de track & trace informatie. Via deze track & trace code kunt u uw bestelling tot aan de levering volgen en het aflevermoment en locatie eventueel wijzigen (eventuele extra kosten zijn voor de ontvanger). 

Beschadiging of klachten:

De koper zal de ondernemer binnen de 48u op de hoogte brengen bij beschadiging en eventuele niet ontvangst van de goederen.

Klachten dienen per aangetekend schrijven toe te komen bij de verkoper binnen de 7 dagen na levering. Wanneer gebreken van de koopwaar erkend worden, kan dit alleen aanleiding geven tot vervanging en niet tot schadevergoeding.

Leveringen worden gedaan op het leveringsadres dat de koper opgeeft in zijn bestelling. Producten worden ook enkel geleverd in de landen die vermeld staan in ons overzicht van de verzendkosten.

De ondernemer voorziet een leveringstermijn, wanneer de artikelen voorradig zijn, van 3 à 4 werkdagen na het ontvangen van de betaling op onze rekening voor alle bestellingen in België en 4 à 5 werkdagen voor andere landen.

De verkoper zal naar best vermogen de aangeduide leveringstermijnen respecteren. Deze termijnen worden nochtans slechts opgegeven ten indicatieven titel. In geen enkel geval heeft de koper recht op een schadevergoeding voor het overschrijden van de leveringstermijn.

2. Retour en terugbetaling

• Wil je een product retourneren? Alleen ongeopende producten in originele staat en in de originele verpakking komen kunnen worden geretourneerd.
Stap 1 - Maak binnen de 24 uur een melding van via info@pmuspecialist.com
Stap 2 - Stuur het product binnen 7 dagen na ontvangst naar ons terug.  De producten dienen nog steeds verpakt te zijn in hun originele verpakking (zowel karton als plastiek).
Het product dient terug gezonden te worden naar Comoda Cosmetics BV, Ovenhoek 41, 8800 Roeselare, België.

  • Mocht je producten hebben ontvangen die je niet had besteld, laat de verpakking dan intact. Een ongewenst product dat toch wordt gebruikt of waarvan de deksel of veiligheidszegel kapot is, kan niet meer worden teruggestuurd.
  •  Wanneer de verpakking is geopend en blijkt dat je bijvoorbeeld de kleur niet mooi vindt, kan het product niet worden geruild. Wees dus zorgvuldig bij het plaatsen van bestellingen. Bij beschadiging van de verpakking zal de koper sowieso op de hoogte gebracht worden via mail door de ondernemer. De koper kan dan geen beroep doen op terugbetaling van de producten. De producten zullen dan gedurende 14 dagen ter beschikking blijven van de koper bij Comoda Cosmetics BV, Ovenhoek 41, 8800 Roeselare of op vraag van de koper terug overgemaakt worden naar het leveringsadres mits het eerst opnieuw betalen van de verzendkosten door de koper aan de ondernemer.
  • Als klant ben je verantwoordelijk voor de verzendings- en verpakkingskosten van de geretourneerde goederen.
  • PMU specialist is niet verantwoordelijk voor pakketten die tijdens het transport naar ons kwijtraken (Overweeg om track en trace met handtekening te gebruiken).
  • Zodra het pakket in goede orde is ontvangen, wordt het aankoopbedrag, min de verzendkosten, gecrediteerd. Dit zal plaatsvinden binnen 14 dagen na ontvangst van de retourzending. 
Bewaar het retourbewijs totdat het aankoopbedrag is teruggestort.